به گزارش راهبرد معاصر ارزش سهام عدالت در پایان معاملات این هفته 2.5 کاهش یافت. بر این اساس ارزش سهام عدالت 500 هزار تومانی با 100 هزار تومان کاهش به 10 میلیون و 800 هزار تومان رسید .
ارزش 60 درصد قابل فروش آن 6 میلیون و 513 هزار تومان و ۳۰ درصد آن به 3 میلیون و 256 هزار تومان رسید.
همچنین ارزش سهام عدالت یک میلیون تومانی نیز به ۱۹ میلیون و۱۱۰ هزار تومان رسید که ارزش 60 درصد قابل فروش آن 11 میلیون و 466 هزار تومان و ارزش 30 درصد آن 5 میلیون و 733 هزار تومان محاسبه می شود.
مذاکره شرکت سپرده گذاری مرکزی با بانک ها برای ارائه کارت اعتباری به مشمولان سهام عدالت در جریان است و پیش بینی می شود قبل از پایان سال برخی بانک ها بتوانند این کارت های اعتباری را ارائه دهند.
به گزارش ایسنا، از زمان آزادسازی سهام عدالت (اردیبهشت ماه) تاکنون ۶۰ درصد این سهام آزاد شده است و آخرین اخبار حاکی از آن است که سهامداران میتوانند سهام خود را در توثیق بانک گذاشته و کارت اعتباری دریافت کنند. توثیق فرآیندی است که وقتی فرد می خواهد تسهیلاتی را از بانک ها دریافت کند در مقابل مبلغ ریالی، وثیقه ای به بانک ارائه می دهد. بنابراین درحال حاضر الان سهامداران عدالت می توانند با وثیقه کردن برگه های سهام خود این تسهیلات را دریافت کنند.
بر این اساس هم افرادی که روش مستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کرده بودند و هم افرادی که روش غیرمستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کرده بودند می توانند با طی مراحل قانونی با وثیقه کردن همان ۶۰ درصد سهامی که آزاد شده، کارت اعتباری دریافت کنند.
آخرین اخبار حاکی از آن است که تاکنون بیش از ۱۰ بانک اعلام آمادگی کردند و در حال عملیاتی کردن این فرآیند هستند. متقاضیان دریافت کارت اعتباری باید به شعب بانک های مشخص شده مراجعه کنند. البته در ابتدا باید احراز هویت توسط سجام انجام شود که این فرآیند به صورت حضوری و غیر حضوری قابل انجام است و سپس اقدام به توثیق سهام می کنند. در مجموع همان شرایط عمومی و اختصاصی که هر فردی برای دریافت تسهیلات باید احراز کند در این خصوص هم باید اجرا شود و جایگزین ضامن در این پروسه اوراق سهام عدالت است. بعد از دریافت کارت اعتباری، افراد می توانند با مراجعه به فروشگاه های مشخص شده اقدام به خرید کنند.
همچنین با توجه به دارایی و ارزش ریالی سهام عدالت افراد که تا این لحظه فقط ۶۰ درصد آن قابل معامله و آزاد شده و با توجه به قدرت بازپرداخت، بانک مشخص می کند فرد چقدر می تواند وام دریافت کند. ضمانت در این فرآیند، برگه های سهام عدالت است.
اگر سهامداران نتوانند به تعهدات خود عمل کنند، سهام عدالت آنها توسط بانک به فروش می رسد، وقتی بازپرداخت و اقساط به صورت منظم پرداخت شود، عایدی سهام مثل سود، حضور در مجمع و حق رای متعلق به سهامدار است و می توانند از همه آنها استفاده کنند.
«حسین فهیمی» درباره زمان واریز سود سال 98 سهام عدالت افزود: امکان واریز سود سهام عدالت افرادی که روش سرمایهگذاری غیرمستقیم را انتخاب کردهاند از سوی شرکت سپردهگذاری مرکزی وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: هر کدام از 36 شرکت سرمایهگذاری استانی و ناشران بورسی که برای واریز سود مشمولان سهام عدالت، شرکت سپرده گذاری مرکزی را انتخاب کرده باشند این سود براساس شماره حساب اعلام شده در سجام واریز خواهد شد.
فهیمی اظهار داشت: اگر چنانچه مشمول سهام عدالت بخواهد سود خود را به صورت متمرکز دریافت کند و خود به دنبال سود شرکتها نرود تنها راه این اقدام، ثبتنام در سامانه سجام است تا از این طریق قادر باشیم سود سهامداران را پرداخت کنیم.
مدیر عامل شرکت سپردهگذاری مرکزی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه سود سهام عدالت تا پایان سال جاری به حساب سهامداران پرداخت می شود یا خیر؟ گفت: این موضوع بستگی به فعالیت شرکت ها دارد، هر کدام از شرکت های سهام عدالت که برای پرداخت سود، شرکت سپردهگذاری را انتخاب کنند و اقدامات لازم را برای این فعالیت انجام دهند، سود سهامداران را تا پایان سال پرداخت میکنیم.
فهیمی خاطرنشان کرد: اکنون بالغ بر 120 شرکت حاضر در بورس، سود خود را از طریق شرکت سپرده گذاری برای سهامداران واریز کرده اند و امسال بالغ بر 27 میلیون نفر از طریق سامانه جامع توزیع سود، سود سالانه را دریافت کرده اند.
چندی پیش، معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی اعلام کرد: تاکنون در سه مرحله سود سهام عدالت به حساب سهامداران پرداخت شد که رقم کلی آن حدود 12 هزار و 700 میلیارد تومان است.
وی اظهار داشت: مشمولان سهام عدالت که روش غیرمستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کرده بودند باید هرچه زودتر نسبت به ثبت نام در سجام اقدام کنند.
معاون وزیر اقتصاد به ثبت نام 65 تا 73 درصد از سهامداران غیرمستقیم سهام عدالت در سامانه سجام در سه استان کرمان، فارس و یزد اشاره کرد و افزود: در 10 استان دیگر، این میزان 60 تا 7٣ درصد و در 12 استان، 50 تا 60 درصد بوده است. در عین حال، در هشت استان میزان ثبت نام از ٣٢ تا زیر 50 درصد بوده است.
حسنعلی قنبری در نشست خبری برگزاری مجامع الکترونیکی شرکتهای سرمایه گذاری سهام عدالت استانی که در وزارت امور اقتصادی و دارایی برگزار شد، گفت: سازمان خصوصی سازی به عنوان متولی امور اجرایی سهام عدالت تاکنون در سه مرحله سود سهام عدالت را به ارزش 127 هزار میلیارد ریال بین 41 میلیون مشمول سهام عدالت توزیع کرده است.
رئیس کل سازمان خصوصی سازی ادامه داد: از 49 میلیون و 147 هزار و 874 نفر مشمول سهام عدالت، تعداد 18 میلیون و 975 هزار و 107 نفر روش مدیریت مستقیم را انتخاب کرده و بقیه در روش غیرمستقیم از طریق شرکتهای استانی سهام عدالت حضور دارند.
قنبری همچنین گفت: تاکنون آزادسازی سهام عدالت در دو مرحله انجام و در هر مرحله 30 درصد آزاد شده است و تاکنون 60 درصد از سهام عدالت آزاد شده و کسانی که مدیریت مستقیم را انتخاب کردهاند میتواند تا 60 درصد ارزش سهام خود را از طریق بانکها و یا کارگزاریها به فروش رسانده یا سهام خود را نگه دارند و از منافع آن شامل سود و افزایش قیمت بهرهمند شوند.